Chris Koolmees

Chris Koolmees studeerde aan de Academie voor Beeldende Vorming Tilburg (textiel) en de AKI Enschede (audiovisueel). Hij start zijn loopbaan als decorontwerper, lichtontwerper en regieassistent voor diverse theatergroepen. Sinds 1989 werkt hij als vormgever voor Nederlandse en Belgische tv producenten, ontwerpt hij decors en produceert animaties.

Daarnaast werkt hij als conceptontwikkelaar en vormgever aan tentoonstellingen, experiences en festivals. En ontwikkelt hij een bijzondere interactieve installatie waarin zowel  beeld als geluid kunnen worden bestuurd met fysieke beweging.

De laatste jaren regisseerde hij diverse muziek- en theaterproducties waarbij ook interactieve technieken worden toegepast, en zowel de performer als het publiek controle krijgt over een audiovisueel decor.

Samen met Ekaterina Levental vormt hij  LEKS Compagnie en produceert hij kleinschalige muziektheater projecten voor een breed publiek.

Een volledige CV vindt u hier.

werkterrein: theater, tv, tentoonstellingen, festivals en evenementen

werkzaamheden: concept ontwikkeling, vormgeving en regie,

ontwerp van decors, video-installaties, tentoonstellingen en interactieve projecten

werkervaring: 3d visualisatie (3dsMAX), video compositing (AfterEffects), beeldbewerking(Photoshop),flash animatie (Flash), interaction design (processing)

opdrachtgevers: VARA, AVRO, NCRV, KRO,VPRO, EO, NTR, VRT, RTL, TROS, TALPA, diverse theater- en tv-producenten in Nederland en België, Instituut voor Beeld en Geluid, Wereldhavendagen Rotterdam, Scheepvaartmuseum Amsterdam, MOJO concerts, Maritiem Museum Rotterdam, Concertgebouw Amsterdam, De Kunsthal Rotterdam, Tropenmuseum Amsterdam.